sâmbătă, 11 mai 2013

Salata de telina cu mar si iaurt

Este o salata foarte usoara cu mere galbene, telina Apio, iaurt, nuci prajite, cu gust dulce-acrisor si aroma de scortisoara. Se serveste peste foi de salata verde si poate fi asociata cu o carne frageda. Si pentru ca Iulian, Cornelia si Carmen de la Delicatesa ne propun sa gatim printre altele si salate, in cadrul Provocarii Dulce Romanie din luna mai, m-am gandit sa particip si eu cu aceasta reteta.


Ingrediente:
300 g iaurt,
1 lingurita zeama de lamaie,
1 lingurita miere,
3 mere galbene, medii, curatate si taiate cubulete,
3 sau 4 tulpini de telina Apio (celery), feliute subtiri,
cateva nuci prajite,
un praf de scortisoara,
cateva foi de salata verde.
Mod de preparare:
Se taie tulpinile de telina in feliute subtiri, se curata merele de coaja, se taie cubulete si se inlatura cotorul. Se adauga iaurtul, un praf de scortisoara, zeama de lamaie, mierea si nucile prajite. Se amesteca usor.
Se serveste peste foi de salata verde. Eu am servit-o alaturi de muschiul de porc cu mere si s-au potrivit foarte bine!
Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Una dintre salatele mele preferate <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu as servi o portie de salata, fara feliuta de muschi... De fapt, am devenit iepurasi, eu si sotul, rontaim salata la greu. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc tuturor pentru comentarii si ma bucur ca va place salata mea!

    RăspundețiȘtergere