vineri, 3 februarie 2012

Lemon snowdrops

Sunt niste fursecuri fragede, cu unt si crema acrisoara de lamaie. Reteta nu contine praf de copt si este doar pentru o portie mica de fursecuri, (dupa lipire doua cate doua, ies in jur de 20 de fursecuri). Dupa reteta cu acelasi nume din revista "Country Woman".

Ingrediente blat:
250g unt sau margarina,
80 g zahar pudra,
1 lingurita esenta de lamaie,
300 g faina,
1/4 lingurita sare.
Crema:
1 ou,
100g zahar,
3 linguri zeama de lamaie,
coaja rasa de la o lamaie,
1 lingura cu varf unt moale,
zahar pudra pt. ornat.
Mod de preparare: Amesteca untul si zaharul, adauga faina si sarea. Formeaza bilute in palma (cam cat continutul unei lingurite), turteste-le putin si aseaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit, timp de 15-20min, pana se rumenesc un pic.
Pentru crema amesteca oul batut usor, cu zaharul, zeama, coaja de lamaie si untul, in baie de abur, pana se ingroasa. Lasa la rece.
 Unge cu crema de lamaie si lipeste, doua cate doua bucati. Pudreaza-le cu zahar pudra. Dupa lipire, ies in jur de 20 de fursecuri. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.
  Pofta buna!
                             
                

2 comentarii:

  1. Micute , dragalase , aromate yumi,yumi, ce bune sant si-mi plac mult de tot cremele de lamaie.
    Pupic drga mea si veekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Lia! Mi-am petrecut toata sambata in bucatarie. Maine sper sa ma odihnesc.

    RăspundețiȘtergere