joi, 2 ianuarie 2014

Tort Hello Kitty cu jeleu de afine si iaurt

Este un tort cu doua blaturi, unul cu cacao si altul din pandispan, un start de jeleu de afine si iaurt de fructe si crema de ciocolata, pe care l-am preparat de ziua Teodorei, in noiembrie 2013. Si pentru ca ii plac desenele animate cu Kitty, am incercat sa reproduc din martipan personajul ei preferat. 
Tortul a fost delicios, cat despre pisicuta ce sa va spun, sa fi avut mai multe capete si labute ca sa ajunga la toti invitatii!

Blatul de cacao este cel de la Tortul cu crema de ciocolata si visine turnat intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 centimetri, acoperita cu folie de aluminiu unsa. Se pune la cuptor la foc mic, timp de 20 minute (se incearca cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca.
Blatul alb este un pandispan simplu din 3oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina, turnat tot in aceeasi tava rotunda.
Ingrediente jeleu de afine:
200 g afine congelate (puteti folosi si afine proaspete),
4 linguri de zahar,
1 lingurita amidon dizolvat intr-o lingura de apa,
200 ml frisca lichida,
100 g zahar pudra,
1 plic de gelatina (10 g),
250 ml iaurt cu fructe de padure (eu am pus iaurt cu visine).
Mod de preparare jeleu:
  Se pune gelatina intr-o cana cu 100 de ml apa rece si se lasa 10 minute, apoi se fluidizeaza punanad  cana intr-un vas cu apa calda, pe foc. Atentie sa nu se fiarba! Afinele se pun intr-o craticioara pe foc, impreuna cu 4 linguri de zahar si o lingurita de amidon dizolvat in apa. Se lasa sa dea int-un clocot, sa se ingroase putin si sa se dizolve zaharul. Se ia craticioara de pe foc.
  Se bate frisca cu zaharul pudra, se adauga iaurtul, afinele si gelatina calduta.  Blatul de cacao se asaza intr-o tava cu fund detasabil (eventual puteti acoperi tava cu o folie) si peste el se toarna compozitia cu frisca. Se pune la frigider pentru cel putin doua ore, sa se intareasca jeleul.

  Crema de ciocolata este aceeasi ca cea de la Tortul cu crema de ciocolata si visine. Se pune ciocolata rupta bucatele in budinca fierbinte si se bate bine cu mixerul pana se omogenizeaza. dupa racire se amesteca cu untul.


  Dupa ce s-a intarit stratul de jeleu, se unge cu crema de ciocolata si se acopera cu blatul pandispan.
  Se imbraca tortul deasupra si pe margini cu crema de ciocolata, apoi se orneaza cu frisca si martipan, dupa placere.

Si ...gata! La multi ani, Teodora mea!

Cu greu am mai salvat o felie pentru a doua zi ca s-o prind in poza!
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. La multi ani Teodora!!!! Foarte frumos tortul!!! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!
    Tortul e tare reusit!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si un An Nou fericit, draga Gabi! La multi ani inca o data si Teodorei! Super tort, super felie!! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai cat e de dragut tortul! Si la multi ani Teodorei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de reusit e tortul! Si frumos, si gustos, sunt sigura! Am pus reteta la Bookmarks! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat este de haios!:)
    Te pup,ti-a iesit grozav!
    Acum am prins putin timp liber sa-ti mai ravasesc putin retetele !:))

    RăspundețiȘtergere