sâmbătă, 30 martie 2013

Biscuiti simpli

Din retetele mamei
Sunt niste biscuiti simpli cu aroma de vanilie, pe care ii puteti orna cu ciocolata topita sau doar cu zahar pudra. Sunt la fel de buni si isi pastreaza fragezimea mai multe zile daca sunt tinuti intr-o cutie inchisa. Reteta este destul de flexibila, avand  in vedere ca puteti folosi lapte acru sau dulce, un ou sau doua, osanza de porc sau margarina si bineinteles "faina cat cuprinde", expresie foarte des intalnita in cartile noastre de bucate!


Ingrediente:
250 g margarina (sau osanza de porc),
100 ml lapte acru sau dulce,
200 g zahar,
1 ou (puteti pune si 2 oua, dar va trebui sa adaugati ceva mai multa faina),
1 lingurita praf de copt, stins cu zeama de lamaie,
1/4 lingurita pudra de vanilie Bourbon,
600 g faina (sau...cat cuprinde!).
Mod de preparare:
  Se bat cu mixerul margarina si zaharul, se adauga oul, apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga jumatate din faina cernuta, treptat, alternativ cu laptele.
 Se pune si vanilia, se amesteca bine cu mixerul. Se scoate mixerul si se pune restul de faina, amestecand cu o lingura de lemn, pana se obtine o pasta mai consistenta, care sa nu se mai lipeasca de vas. Atentie sa nu fie prea tare!
Compozitia se da prin masina de tocat carne la care se monteaza forma pentru biscuiti. Se fac biscuiti de 8 cm lungime si se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc foarte usor pe margini. Atentie, sa nu-i coaceti prea mult timp, sa nu se intareasca!
 Se scot pe un gratar si se pudreaza cu zahar pudra, sau se lasa sa se raceasca si se orneaza cu ciocolata topita.
Bineinteles ca fetele mele nu aveau cum sa lipseasca de la asa o distractie!!!
Pofta buna!

15 comentarii:

  1. Ei,pai cu asa ajutoare,,,,sa tot faci biscuiti.Dar una peste alta mi-ai facut o pofta de lapte acru,dar din ala cum se face pe la voi,,,,,este delicios!!!!Te pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mirela, esti tare draguta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Par foarte fragezi. Îmi place rezultatul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumosi sunt! Cei mai buni biscuiti sunt cei facuti cu retetele mamei ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabi, imi cer scuze pentru parada. Reteta ta era in spam, si acolo nu verificasem :) Am adaugat-o acum, sper ca nu te-ai suparat...

    RăspundețiȘtergere
  6. ce dragut..acesti biscuiti mi-au amintit de o cutie de fursecuri asortate care se gaseau prin anii 80 si mi se pareau deliciosi atunci...bravo gabriela...spor la bucatareala

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce mai dadeam la masina de tocat...:))
    Buni ,super !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce ajutoare frumoase ai!! Credeam ca doar una, acum vad ca esti mai "bogata" ca mine ;-) Pupam manutele harnicutelor si papam toti biscuitii ca-s deliciosi ;-) pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ooo, ce interesant, biscuiti facuti cu masina de carne... Trebuie neaparat sa bag un ochi in formele care le am, poate reusesc si eu sa fac, biscuiti ca ai tai, simpli, gustosi si aratosi. Pai cu asa ajutoare in bucatarie, e si normal sa iasa biscuitii buni, nu ?! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  10. Intotdeauna retetele mamei sunt de exceptie, iar biscuiteii acestia sunt senzationali.

    RăspundețiȘtergere
  11. Amazing! This blog looks just like my old one!
    It's on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

    Here is my page; Marlena Rounkles

    RăspundețiȘtergere