miercuri, 9 ianuarie 2013

Caserola cu vita,legume si paste

Este o mancare cu carne tocata de vita, calita cu ceapa si ardei gras verde, amestecata apoi cu cartofi, morcovi, mazare si paste fainoase si pusa la cuptor pentru 30 de minute. Deasupra se rade branza si se mai lasa la cuptor inca 5 minute. Foarte buna pentru pranz sau cina in familie!
 Dupa reteta Hamburger Macaroni Casserole din cartea M.Country-Style Recipes.
Ingrediente: 
1/2 kg carne tocata de vita,
1/3 cana ceapa tocata,
1/3 cana ardei gras verde, taiat bucatele,
1/2 cana paste melcisiori (in original "macaroni";eu am folosit "penne"),
1 cana cartofi taiati cubulete,
1/2 cana morcovi taiati cubulete,
1/2 cana mazare,
1 si 1/2 cana rosii din conserva, taiate bucatele,
1 lingura zahar (se poate si fara),
1 lingurita sare,
1 lingura sos Worcestershire,
 1/2 cana branza rasa,
optional, patrunjel sau busuioc, la sfarsit.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Caleste putin carnea cu ceapa si ardeiul. Fierbe pastele si scurge-le de apa. Fierbe cartofii, morcovul si mazarea, pana sunt aproape moi. Amesteca toate ingredientele, mai putin branza si pune-le intr-o caserola de 2 litri, unsa. Coace la foc potrivit timp de 30 de minute, scoate din cuptor si presara branza rasa pe deasupra. Pune din nou caserola la cuptor pentru inca 5 minute, pana se topeste branza. La sfarsit adaugati patrunjel sau busuioc, dupa preferinta.
Ies in jur de 6-8 portii.
Pofta buna!

2 comentarii: