sâmbătă, 25 august 2012

Desert rece cu mure si crumbs

M-am inspirat din reteta Frosty Strawberry Squares din M.Country Style Recipes si in loc de capsuni am pus mure. Desertul se pastreaza la congelator, este ca o inghetata dulce-acrisoara cu fructe proaspete si un invelis crocant din faina, margarina, nuci si zahar brun. Bun si racoros, potrivit pentru o zi calduroasa de vara!

Ingrediente firimituri (crumbs):
1 si 1/2 cani faina,
1/4 cana zahar brun,
125 g margarina, rece,
2/3 cana nuci zdrobite.
Amestecul de mure:
2 albusuri mari,
1 cana zahar (2/3 cana daca folositi fructe congelate)
2 cani mure proaspete, zdrobite (sau capsuni),
1 lingura suc de lamaie,
1 cana frisca batuta;
(daca folositi capsuni adaugati 2 picaturi colorant alimentar rosu).
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare firimituri (crumbs): Se amesteca faina cu zaharul brun si margarina. Se faramiteaza cu o furculita. Se adauga nucile zdrobite, se amesteca si se pune compozitia intr-o tava de copt (22,5cm/32,5 cm). Se coace la foc mic, aproximativ 25 minute, amestecand din cand in cand, sa se rumeneasca putin. Se presara 2/3 cana din compozitie pe fundul unei alte tavi (22,5/32,5) si se da la rece pentru 5-10 minute. Restul de compozitie se pastreaza pentru partea de deasupra a desertului.
Amestecul de mure: Se zdrobesc fructele cu un blender, intr-un vas incapator (atentie, sar stropi!). Se adauga albusurile, zaharul si zeama de lamaie. Se bat cu mixerul la viteza mare timp de 8-10 minute. Frisca se bate separat, apoi se adauga peste compozitia cu fructe. Se mixeaza putin impreuna. Se toarna compozitia  peste firimiturile reci, in tava. Deasupra se presara restul de firimituri (crumbs). Se pune tava la congelator pentru cel putin 6 ore, sau pe timpul noptii. Se taie in patrate inainte de servire.
Pofta buna!


9 comentarii:

  1. ce interesant! fructe de padure si nuca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi s-a parut interesanta. Multumesc de comentariu, Ophelia!

      Ștergere
  2. Super buna idee, si cred ca e o delicatesa de zile mari! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte usor de preparat si nu foarte scumpa. Multam' de pupici, Poliana!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. S-a colorat foarte frumos de la mure. Multumesc Alina!

      Ștergere
  4. Mor de pofta la mure;desi am mancat recent nu pot sa zic ca nu ti-as manca jumatate din tava aia!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Adina, cu draga inima m-as uita la tine cum mananci jumatate de tava o data!:)))

      Ștergere
  5. te asteapta o leapsa la mine pe blog. Daca iti face placere, te rog sa o ridici.Pup

    RăspundețiȘtergere