vineri, 29 iunie 2012

Morcovi la cuptor


Va plac morcovii? Si chiar daca nu va plac, in combinatia aceasta sigur o sa va placa! Iata sub ce forma ii mai puteti consuma: in caserola, la cuptor...
Dupa reteta Baked Carrots din M.Country-Style Recipes, adica morcovi  fierti, taiati rondele,  prinsi intr-un sos alb cu  margarina, ceapa calita, faina, lapte si deasupra cu un strat usor crocant de pesmet, amestecat cu unt topit. Se potrivesc de minune langa o friptura si o salata acrisoara.
Ingrediente:
4 cani morcovi taiati rondele,
3 linguri margarina,
1 ceapa medie, tocata,
1/3 cana faina,
1 si 3/4 cana lapte,
1 lingurita sare,
1 lingurita zahar,
1/4 lingurita mustar uscat (sau 1 lingurita mustar),
2/3 cana branza cheddar, rasa (eu am pus cascaval clasic  Hochland),
1 si 1/2 cana pesmet (eu am pus doar 1 cana),
3 linguri unt topit.
Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se taie morcovii rondele si se fierb timp de 15-20 minute, sa ramana un pic tari. Se scurg de apa si se pun intr-o caserola. Se caleste putin ceapa in margarina, se adauga faina, apoi laptele, sarea, zaharul si mustarul. Se rade branza si se amesteca cu morcovii in caserola. Se toarna sosul peste morcovi si  se amesteca usor. Separat se topeste untul si se amesteca cu pesmetul, se pune deasupra morcovilor, in caserola. Se pune caserola la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-35 minute. Ies 6-8 portii.




O alta varianta ar fi sa inlocuiti sosul alb cu supa crema de celery ( sau apium, o telina cu tulpina mai carnoasa) si sa omiteti mustarul. Pastrati jumatate din cantitatea de branza si presarati deasupra in loc de pesmet. Oricum, gustul este desavarsit! Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Yuppy, primul venit primul servit. Vreau si eu o porti defapt doua sau nu mai bine trei ;))) din deliciul asta. Arata inedit si tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te servesc cu mare drag, Alice! Sa stii ca este interesanta combinatia, atat ca "textura" cat si ca gust.

      Ștergere
  2. Uite o reteta mai inedita si interesanta !
    Imi place si o salvez!
    Pupici lipiciosi si o saptamana usoara !:)

    RăspundețiȘtergere