luni, 26 martie 2012

Conopida cu sos de sunca


         Este o garnitura de conopida cu sos alb, gustos, foarte usor de facut. Se poate consuma langa friptura, sau ca atare. Se pot folosi 2 conopide mici, lasate intregi, sau o conopida mare rupa in bucati mai mari. Eu am avut "succes" cu aceasta mancare. Pana si fetele mele au mancat tot din farfurie, ceea ce se intamlpa foarte rar!
Dupa reteta Cauliflower With Bacon Sauce din revista Australian Food.





  Ingrediente:
1 kg conopida,
4 felii de sunca, taiate bucatele,
60 g unt,
1/4 cana faina,
3 cani lapte (750 ml),
1 lingurita sare, optional,
4 fire de ceapa verde, taiate.
 Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.

 Mod de preparare:
  Se fierbe conopida pana se patrunde usor. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga sunca taiata bucatele mici, se lasa putin pe foc. Se adauga faina, se amesteca si se lasa 2 minute pe foc. Se adauga laptele, treptat si se amesteca usor, pana se ingroasa putin sosul. Se adauga 1 lingurita sare, optional. Se toarna sosul peste conopida scursa de apa.
 Inainte de servire se presara ceapa verde taiata, pe deasupra. Se pastreaza acoperita , la rece si se poate reincalzi la cuptorul cu microunde.
  Pofta buna!
                    

2 comentarii:

  1. Imi place foarte mult conopida,asa ca sigur mi-ar placea si aceasta mancare.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mihaela! Tu esti mereu draguta!

      Ștergere