luni, 12 martie 2012

Conopida cu pui


Este o mancare foarte gustoasa cu pui, conopida, rosii, telina si altele, foarte usor de preparat.

 Ingrediente:  4 pulpe pui (sau un piept de pui),
                          1 conopida potrivita,
                          1 lingura ulei,
                          1 lingura Vegeta,
                          1 ceapa,
                          1 morcov,
                          1 telina mica,
                          4 rosii (1 conserva mica rosii decojite),
                          1 lingura de faina,
                          sare si piper, dupa gust,
                          patrunjel verde, tocat. 
  Mod de preparare: Pulpele de pui se spala si se taie pe jumatate, apoi se pun cu ulei, vegeta  si putina apa la foc mic, pana scade apa si pulpele sunt fierte bine. Se scot pulpele pe o farfurie, se desface carnea de pe os si se taie in bucatele. In uleiul de la carne se caleste ceapa, se adauga morcovul si telina taiate bucatele, apoi buchetelele de conopida si putina apa. Se lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga rosiile decojite si taiate bucatele. Se pune si carnea, se mai lasa 2 minute pe foc, dupa care se adauga o lingura de faina desfacuta in putina apa, sare si piper, dupa gust. Se opreste focul si se adauga patrunjelul verde, tocat. Atentie, sa nu fierbeti prea mult legumele, sa ramana un pic crocante!

Pofta buna!

                         

5 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit de bine draga mea.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. BUNE RAU TARE TREBUIE SA FIE! CINE LE GUSTA PE ASTEA, PRINDE ENERGIE PENTRU URMATOARELE!
    Nu de alta, da' parca mi-e dor de o rulada cu visine, rau tare!!!!!!!!!!

    hai ma lup ca am dat de tine, da uite ca am mai dat adresa si la Alina si daca te cauta sa-i dai relatii... Voi stiti sa vorbiti in limba bucatariei....

    Hai ca o sa incerc si altadata, cu bine si de bine, denisa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit, Denisa, m-ai gasit! Te astept oricand la o rulada cu visine!!!

      Ștergere
  3. Arata grozav! O sa incerc si eu weekendul asta

    RăspundețiȘtergere