duminică, 29 ianuarie 2012

Tarte cu pui si nuci



  Reteta din revista Country Woman.

  Ingrediente: 
1 lingura unt sau margarina,
1cana nuci,
1cana  bucatele carne pui fiarta,
1/2 cana bucatele celery ( telina Apio cu tulpina mai carnoasa, din hipermarket ),
1 lingura cu varf maioneza,
1 lingura mustar,
4 linguri crema de branza,
1/4 lingurita sare,
1/2 lingurita  nucsoara,
10-12 biscuiti, necopti.
Biscuiti:
300 g faina,
2 lingurite praf de copt,
1/2lingurita sare,
aprox.70g margarina,
180 ml lapte. 
Mod de preparare: 
  Se topeste untul si se amesteca cu nucile. Se amesteca crema de branza cu maioneza, mustarul, sarea si nucsoara. Se adauga puiul, telina si nucile.

  Se prepara biscuitii astfel: combina faina cu praful de copt si sarea, pune margarina si amesteca cu furculita, pana se faramiteaza. Pune si laptele si amesteca pana cand compozitia incepe sa se desprinda de vas. Framanta putin, apoi intinde foaie de 1cm grosime si taie cu o forma rotunda, mai mare, cat sa acopere forma de tarta  (fundul si marginile). Pune biscuitii in hartiute de copt pt. tarte (sau unge si tapeteaza cu faina tava ). Umple fiecare biscuite cu crema de pui. Coace la foc potrivit timp de 12- 15 min, pana se rumenesc.
     Se consuma calde, cu salata verde. Pofta buna!


Un comentariu: