marți, 3 ianuarie 2012

Lasagna cu carne de vita


  Ingrediente:  500g carne tocata de vita,
                          1 ceapa mica,
                          2 conserve mici de rosii decojite (sau una mare, de 800g),
                          2 linguri bulion,
                          1 lingurita zahar,
                          1 lingurita sare,
                          1 lingura patrunjel verde, tocat,
                          1 lingurita basil (busuioc),
                          15 foi  paste-Lasagna,
                          500g branza proaspata de vaci,
                         1 cutie smantana ( 400g ),
                         300g  branza mozzarella,
                         100g branza parmesan (sau o telemea maturata, tare si sarata),
                         1 lingurita oregano.
Mod de preparare:
    Se pune carnea la foc, cu putin ulei si putina apa. Se adauga ceapa, zaharul, o lingura de patrunjel tocat si busuiocul. Se lasa sa se patrunda un pic ceapa, apoi se adauga rosiile taiate (si zeama) si bulionul. Se acopera si se lasa la foc mic, pana se ingroasa un pic.


  Separat, se amesteca branza proaspata cu smantana, doua linguri patrunjel tocat, oregano si  50g parmesan ras.
   Intr-o tava dreptunghiulara(33/23cm) si mai inalta(4-5cm) se pune o cana din sosul de carne, peste care se asaza 5 foi lasagna. Peste foi se pune o cana din amestecul de branza proaspata si din nou sos de carne. Peste carne se presara 1/3 din branza mozzarella rasa si deasupra se pun din nou 5 foi lasagna. Peste foi se pune restul de amestec de branza proaspata, din nou o cana  sos de carne si 1/3 din branza mozzarella. Deasupra se pun 5 foi lasagna , sosul de carne  ramas, restul de mozzarella si 50g parmesan ras.
    Se acopera cu hartie de copt si folie de aluminiu si se coace la cuptor, timp de 30 min, la foc mic. Dupa 30 min, se indeparteaza folia si se mai coace inca 10 min. Se lasa sa se raceasca 15 min inainte de servire.
             Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu