miercuri, 28 decembrie 2011

Rulada cu visine, frisca si ciocolata



Dupa părerea mea, combinația dintre vișine, ciocolată si frișcă este printre cele mai bune combinații de arome în prăjituri. Această ruladă este delicioasă, arată frumos și este ușor de preparat. Se pot folosi vișine din compot, dar este incomparabil mai bună rulada cu vișine proaspete, sau congelate. Frișca pe care o folosiți trebuie să fie bătută bine, să fie tare, așa încât să nu se înmoaie în momentul amestecării cu budinca de vișine.
După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.

Ingrediente blat:
4 albusuri,
1/2 cana zahar,
4 galbenusuri,
1/3 cana zahar,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/2 cana faina,
1/3 cana cacao,
1/4 lingurita praf de copt,
1/4 lingurita bicarbonat,
1/8 lingurita sare,
1/3 cana apa (80 ml).

Umplutura de frisca:
1 si 1/4 cani visine proaspete (cogelate sau din compot)
1 si 1/2 cani frisca batuta (200 ml frisca Hulala)

1 lingura amidon alimentar dizolvat in 3 linguri apa ( sau zeama compot),
2 linguri zahar tos,
cca. 80g zahar pudra (mai putin daca folositi visine din compot, dupa gust).

Glazura:
2 linguri unt,
2 linguri cacao,
2 linguri apa,
1/2 lingurita esenta vanilie
1 cana zahar pudra.
  Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
  Mod de preparare blat:
  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga 1/2 cana zahar.  Galbenusurile se bat cu vanilia si apoi se adauga 1/3 cana zahar.  Separat, se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. Peste galbenusuri se pune putin din albusuri si se adauga treptat compozitia uscata (cu faina) si apa. Se amesteca bine si se adauga restul de albusuri.
  Se umezeste tava emailata de la cuptor (sau o tava de 30 cm / 20 cm, si inalta de 1 cm), se imbraca cu folie de aluminiu, se unge folia cu putin ulei. Se toarna compozitia in tava si se coace la foc mediu, timp de 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
    Intre timp, se pudreaza un prosop cu zahar pudra. Peste el se aseaza foaia de rulada, cu fata in jos. Se desprinde usor folia de aluminiu de pe foaie. Atentie: se lucreaza repede, sa nu se intareasca! Se intoarce foaia cu fata in sus, se acopera cu prosopul  si se ruleaza . Se lasa la rece.
Umplutura se prepara astfel:
  Se scot samburii de la visine . Se pun visinele intr-un vas, la foc mic, se adauga 2 linguri zahar si amidonul dizolvat in 3 linguri apa (sau zeama de compot). Se lasa putin, pana se ingroasa amidonul. Se lasa la rece. Intre timp, se bate frisca impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se adauga visinele racite. Se desface usor foaia de rulada si se pune umplutura, dupa care se ruleaza la loc, nu prea strans, sa nu se piarda din umplutura.
Pentru glazura, se topesc doua linguri de unt la foc mic, se adauga doua linguri de apa si doua linguri de cacao. Se ia compozitia de pe foc si se adauga o cana zahar pudra si esenta de vanilie. Se toarna peste rulada si se orneaza cu visine intregi (eu am oprit cateva visine inainte de a scoate samburii).

       Pofta buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu