duminică, 18 decembrie 2011

Inel cu stafide si scortisoara

                                               
    
Ingrediente
   Aluat:  aprox.4 cani faina,
                1/4 cana zahar,
                1  lingurita sare,
                1 lingura cu varf drojdie uscata,
                1/2 cana lapte (125 ml),
                1/2 cana apa,
                70g margarina, sau unt,
                1 ou.


Umplutura: 1/2 cana zahar brun(sau alb),
                       2 lingurite scortisoara,
                       putin ghimbir macinat,
                       1/2 cana stafide,
                        optional, bucatele de ciocolata.


Glazura:  aprox.100g zahar pudra(cu aroma de vanilie),
                  2-3 lingurite lapte,
                  1/2 lingurita esenta vanilie.


Mod de preparare




   Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa nu fie fierbinte) si pune-o peste drojdie si lasa sa creasca 5 min. Toarna compozitia cu unt peste o cana faina, adauga drojdia si oul batut usor. Amesteca si pune si restul de faina, pana se obtine un aluat moale si elastic. Acopera si lasa sa creasca timp de o ora, la cald.

 

      Intinde o foaie dreptunghiulara(32cm/20cm) si unge-o cu unt moale. Amesteca zaharul, scortisoara si ghimbirul si presara-le peste foaia unsa. Pune si stafidele si ruleaza strans. Uneste capetele si formeaza un inel. Pune inelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Taie (putin) inelul cu foarfeca la distante egale. Acopera si lasa din nou la crescut inca o ora. Coace la foc potrivit, 25-30 min, sau pana se rumeneste.

  Amesteca zaharul pudra cu laptele si vanilia si toarna peste inelul caldut.

  Pofta buna! 

Un comentariu: