vineri, 15 august 2014

Tarta cu pui

Mazăre, morcov, ardei kapia, ciupercuțe, ceapă și piept de pui, toate înăbușite în unt, amestecate cu smântână și acoperite cu un înveliș crocant din foitaj, sună bine? Și frumoasă și gustoasă această tartă cu pui!
După rețeta cu același nume din revista Bucătăria de azi.

Ingrediente:
700 g foitaj,
500 g piept de pui,
200 g ciuperci,
o ceapă mare,
200 g mazăre congelată,
un morcov mediu,
2 ardei kapia roșii,
200 g smântână,
100 g unt,
un ou, semințe susan,
sare, piper, după gust,
un ou,
opțional, semințe de susan.
Mod de preparare:
Se taie carnea bucățele și se pune la foc mic, într-o tigaie de teflon cu puțin ulei, o frunză de dafin, sare și piper, se lasă câteva minute, până se pătrunde. Se scoate carnea pe o farfurie și se pune ceapa să se călească în 70 g unt, se adaugă morcuvul tăiat bucățele, mazărea și ciupercile. Se lasă să se pătrundă legumele în tigaia acoperită, amestecând din când în când.
După ce s-au pătruns legumele se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu smântâna, carnea de pui, ardeiul tăiat bucățele, restul de unt, sare și piper.
  
Se unge cu unt un vas termorezistent, se așază o foaie de aluat acoperind baza și marginea laterală a vasului. Se umple cu amestecul de carne și legume, apoi se acoperă cu altă foaie de aluat. Se lipesc marginile foilor, să nu iasă umplutura, se unge foaia de deasupra cu ou bătut ușor și se presară semințe de susan.  Se pune la cuptor la foc mic timp de 45 - 50 minute, până se rumenește ușor. (Dacă folosiți un vas mai întins și foaia de aluat e mai subțire, reduceți timpul de coacere la 30 de minute.)
Poftă bună!

3 comentarii: