luni, 16 iunie 2014

Brownies cu nuci si stafide

Iată o altă rețetă de brownies cu blat din 4 ouă, cu ulei în loc de margarină, stafide și nuci. Glazura este cea cu făină, unt și zahăr brun. Și ca să vă conving s-o încercați, vă spun că prăjitura se prepară ușor și rapid, iar fetele mele o mănâncă în același mod și cu mare poftă!!!
  După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.

 

Ingrediente blat:
2 căni zahăr,
1 și 1/2 căni făină,
1/2 cană cacao,
1/2 linguriță sare,
1 cană ulei,
4 ouă,
2 lingurițe esență vanilie,
1/2 cană nuci,
opțional, 50 g stafide.
  Cana folosită pentru măsurarea ingredientelor este măsura americană 1 cup = 250 ml.
Mod de preparare blat:
  Se amestecă făina cernută cu cacao, zahăr și sare. Separat se bat ușor ouăle cu vanilia și se adaugă uleiul, treptat. Se adaugă câte puțin din compoziția cu faină și se bate bine cu mixerul, până se încorporează toată. La sfârșit se pun nucile rupte bucățele și stafidele spălate și alese.

  Se toarnă compoziția într-o tavă de 22,5 cm / 32,5 cm, acoperită cu hârtie de copt unsă puțin și se coace la foc moderat (180 grd C, sau 350 grd F), timp de 25 - 30 minute. După răcire se acoperă cu glazura.
Glazura:
125 g unt moale,
1/2 cană zahăr brun,
1/4 cană zahăr,
2 linguri lapte,
1 linguriță vanilie,
1 cană făină.
  Se bate untul cu zahărul brun. Separat se amestecă laptele cu zahărul alb și vanilia. Peste compoziția cu unt se adaugă făina, treptat, alternativ cu laptele amestecat cu zahăr. Se întinde glazura peste blat și deasupra se toarnă fâșii de ciocolată (aprox. 50 g) topită cu un cub de unt. Se pun și câteva bucăți de nuci prăjite.
 Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Oo, exact cum imi place mie sa servesc cafeaua, alaturi de o farfurie plina de prajituri...hi,hi! pupici multi! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. O prajitura simpla, la care ai adaugat nuci si stafide si ai facuto sa fie....ca o regina a prajiturilor !
    Bravo tie, te tzuc cu drag!

    RăspundețiȘtergere