joi, 13 iunie 2013

Foi cu branza dulce si cacao

Din 2,5 litri de lapte proaspat de vaca am facut branza dulce pe care am amestecat-o cu stafide, coaja si zeama de lamaie, zahar, vanilie si oua si am pus-o intre doua foi cu cacao. Foile sunt cele de la placinta cu mere, singura diferenta este ca am adaugat 3 linguri de cacao in compozitie. Asa a luat nastere aceasta prajitura usoara si buna care s-a terminat foarte repede, mai repede ca de obicei. Cineva tot ii dadea tarcoale, ba dispareau stafidele, ba zaharul pudra de deasupra, si tot asa pana cand nu s-a mai vazut deloc! Daca va hotarati sa o preparati atunci va trebui sa o paziti de manute mici...:)))



Ingrediente foi:
250 g margarina,
un ou,
5 linguri lapte,
2 linguri de smantana,
7 linguri zahar,
2 lingurite praf de copt,
aprox. 700 g faina,
3 linguri cacao.
Umplutura de branza:
500-600 g branza dulce,
100 g stafide,
3 oua,
6 linguri zahar,
2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,
4-5 linguri zeama de lamaie,
coaja rasa de la o lamaie,
1 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare:
  Margarina moale, zaharul si oul.se bat cu mixerul. Se adauga laptele, smantana, o cana de faina si 3 linguri de cacao. Se pune si praful de copt si se amesteca bine cu mixerul. 
   Se adauga restul de faina cernuta, treptat, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se imparte compozitia in doua parti egale din care se intind doua foi.
  Branza se amesteca cu stafidele alese si spalate. Se adauga vanilia, coaja si zeama de lamaie. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga 6 linguri de zahar, treptat. Galbenusurile se bat cu 2 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie si se adauga peste branza. La sfarsit se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se aseaza prima foaie in tava emailata de la cuptor, acoperita cu hartie de copt. Se pune umplutura de branza si se intinde uniform pe toata foaia.
Se acopera cu cea de a doua foaie si se inteapa usor cu furculita, din loc in loc. Se coace la foc moderat timp de 40- 45 minute. Dupa coacere se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se lasa sa se raceasca putin si se taie in bucati, dupa placere.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Daca este praji.in foi... pentru mine este!:)
    Bravo pt.idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata! Cred ca e delicioasa tare asa ca vreau si eu o bucata, doua :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate!! Pe mine m-a dus cu gandul la placinta cu branza si stafide, dar foile cu cacao sunt dementiale!! Trebuie sa le fac si eu ;-) puup

    RăspundețiȘtergere